Oplev den fascinerede danske natur

Nogle gange når man har levet hele sit liv i det samme land, så kan man godt synes at det er lidt kedeligt og ikke har så meget at byde på. Derfor vælger man måske ofte at rejse ud i verdenen for at opleve spændende og smukke naturfænomener. Men faktisk er der også gemt en hel masse af den slags oplevelser lige her i Danmark. Faktisk i næsten alle ender af landet.

Drag mod det sønderjyske og se mod himlen

Der findes forskellig virkelig smukke ting man kan se i den danske natur, som er årstidsbestemte. Men i efteråret er der et ganske særlig fænomenet, som man kun kan i Sønderjylland. Det kaldes Sort Sol. Det, du vil komme til at se hvis du tager til Sønderjylland i løbet af september eller oktober måned, er en stor mængde stære, der nærmest danser hen over himmelen i store flotte formationer. Du kan faktisk få andre til at sammensætte den helt rigtige tur med størst mulig succes for at de smukke formationer af stæreflokke ved at booke et hold, der skal ud og overvære Sort Sol. Så vil nogle professionelle tage dig med ud til det mest ideelle sted på det bedste tidspunkt af dagen. Man mener at der måske er flere hundrede tusinder af stære på himmelen, når Sort Sol finder sted.

Overvældende mængder af kridt

Et andet sted i Danmark hvor du kan se noget helt særlig natur er ved Møns Klint. Her har du mulighed for at se den utrolig høje kridtklint bare hæver sig langt over hovedet på dig. Det føles utrolig mærkeligt at se noget stå så højt og stærkt, men samtidig kunne mærke hvor porøst kridtet er når du tager små stykker af det i hænderne. Det er muligt at se klinten oppefra, fra siden og nedefra alt efter hvor på trappen du stå. Ja du kan endda også se klinten ude fra havet af. Alle vinklerne giver noget nyt og særligt ved oplevelsen.

Når to have mødes

Tager du i stedet turen mod nord, så vil du til sidst ende ved Grenen i Skagen. Danmarks nordligste punkt. Her kan du også opleve et særligt naturfænomen. Du kan nemlig få lov til at se to have mødes. Det er havene Skagerak og Kattegat. Der hvor disse to rammer ind i hinanden danner der sig en sjov form for bølge eller høj. Du kan endda stille dig lidt ud i vandet og på den måde stå med en fod i hvert hav.