Fjällräven Kanken – Gode råd til din taske

Fjallraven Kanken

Den klassiske taske fra Fjällräven er med tiden gået hen og blevet vel nok verdens mest populære taske. Det er i hvert fald den mest solgte taske. Det er altså ikke længere blot pædagoger og skolebørn, som nyder godt at denne kvalitetstaske. Hvad enten du bevæger dig rundt på Instagram eller en gåtur rundt i København, Bangkok eller Tokyo, så kan du næsten være sikker på, at du kommer til at støde på denne fantastiske taske.

Den helt klassiske model hedder Fjällräven Kanken, eller Fjällräven Kånken. Der er med tiden også kommet en lang række andre modeller til. Her er en liste over flere modeller af denne klassiker: Kanken Mini, Kanken No. 2, Kanken No. 2 Laptop, Kanken Laptop og Re-Kanken.

Alle Fjallravens tasker kommer i et væld af forskellige farver, så der er uden tvivl noget til alle og enhver smag.

Sådan passer du på din Fjallraven

  • Sollys. Undgå at opbevare din taske i direkte sollys. Sollys kan og vil med tiden komme til at blege din taske. Du vil nødigt have at din flotte farve kommer til at miste sin pop. Det betyder naturligvis ikke, at du ikke bør bære din taske udendøre på en solskinsdage.
  • Sådan tørre du din taske. Er din Fjallraven Kanken gået hen og blevet våd? Tøm tasken og hæng den til tørre et sted, hvor den ikke er i direkte sollys. Det er vigtigt at du tømmer den først, da du risikere at tasken mister sin form.
  • Sådan rengør du din taske. Er din Fjallraven Kanken blevet beskidt? Først og fremmest skal du vide, at du ikke bør proppe din Fjallraven i vaskemaskinen. Tasken vil med stor sandsynlighed miste sin flotte form, hvis du vasker den i vaskemaskinen. Derudover er der også en risiko for, at farven smitter af på andet tøj i vaskemaskinen. En Fjallraven taske skal altid vaskes i hånden. Vi har lavet en lille guide til dette herunder.

Sådan vasker og rengør du din Fjallraven Kanken

Som vi nænvte før, så foregår rengøringen af en Fjallraven Kanken i hånden, og ikke i en vaskemaskine. Hvad skal du så bruge, når du vil rengøre din taske? Det er såre simpelt. Du skal bruge En svamp eller børste (det skal være en blød svamp eller børste), vaskemiddel og lunkent vand.

Step for step rengøring:

  1. Bland vaskemiddel med det lunkne vand. Her skal du være opmærksom på, at vandet er lunkent og ikke kogende. Huske du skal bruge hænderne, så ikke varmere end du kan holde ud, uden at brænde dig.
  2. Dyp din svamp eller børste i vandet, og begyndt at skrubbe på de beskidte steder på tasken. Her kan det godt betale sig, at være ekstra grundig.
  3. Når du er færdig med at vaske din taske, så hæng den til tørre. Tør den ikke i direkte sollys, da det kan blege dine flotte farver på tasken. Smid den for guds skyld ikke i tørretumbleren, da det vil ødelægge den klassiske Kanken-form.

Du har nu en flot og ren taske igen.